Fantastisch weekend in Badminton!

Dit weekend ben ik samen met Anouk van Gerven een weekend naar de 5 sterren eventing wedstrijd in Badminton geweest. Mijn ouders waren daar al en we hebben met zn 4e een geweldig weekend gehad! Dit is een van de zwaarste wedstrijden ter wereld en heeft een fantastische entourage met op zaterdag zo’n 140.000 bezoekers! Op vrijdag hebben we dressuur gezien en de cross gelopen. Wat een hindernissen!! Het is echt de ultieme test voor ruiter en paard. Op zaterdag stond de cross op het programma en het weer was top! Droog en ongeveer 12 graden. Warmer hoefde het voor de paarden zeker niet te zijn tijdens de bijna 12 minuten durende cross. Merel Blom was de enige Nederlandse deelnemer en heeft helaas na 2 langslopers op 10b en 13b, de scherprechters van het parcours, de cross vrijwillig verlaten om haar paard te sparen. De cross was enorm technisch en het was echt gaaf en inspirerend om de beste ruiters van de wereld rond te zien gaan. Er waren meerdere ruiters die met 2 paarden rond reden, hoe gaaf is dat! Op zondag ochtend zijn we naar de keuring gaan kijken waar alle paarden goed door heen kwamen. Daarna begon het springen wat ontzettend spannend was. De paarden hadden een zware cross in de benen en er werd dan ook heel wisselend gesprongen, van foutloos tot 8(!) balken. Oliver Townend moest op 0,2 seconde de overwinning uit handen geven aan zijn Engelse landgenoot Piggy French.Het was de 4e keer dat we waren en al met al geweldig en inspirerend om er weer bij te zijn geweest!