CIC* Debuut voor Evano

Op 9 juli hebben we het nieuws naar buiten gebracht dat we op 1 oktober stoppen met de manege. Een hele moeilijke beslissing maar gezondheid staat voor op. Lees het hele bericht hier : http://www.roosberg.nl/toekomst-van-de-roosberg/

 

Zelf blijf ik tot 1 oktober op de Roosberg werken en kunnen mijn wedstrijden gelukkig gewoon door gaan. 2 weken geleden reed ik met Evano in de klasse M in Renswoude waar een prachtige maar moeilijke cross stond. Hij liep daar zo simpel foutloos door het spring- en cross parcours dat ik het gevoel had dat hij klaar was voor een stap hoger. Zodoende heb ik ingeschreven voor de internationale eventingwedstrijd in Emmeloord in de klasse CIC* die plaats vond op 19 t/n 21 juli.

 

Op donderdag 19 juli vertrok ik met Stien samen naar de Noordoostpolder. Er stond een prachtige wedstrijd op ons te wachten met op vrijdag de keuring, dressuur en het springen en op zaterdag de cross. Evano liep een fijne proef met helaas 2 kleine foutjes wat leidde tot 64% . Met het los rijden voor het springen werd hij erg bang van de andere paarden en alle geluiden waardoor hij erg heet werd. Dit resulteerde in 2 balken. Toch was ik erg tevreden want er stond een dik parcours en het is de eerste grote wedstrijd voor Evano.

 

Op vrijdag heb ik 2x de cross gelopen en op zaterdag nog 1 x . De organisatie deed er echt alles aan om te bodem zo optimaal mogelijk te krijgen, complimenten!

Om 12:27 uur mocht ik van start. Evano vloog over de eerste hindernis maar daarna kwam ik niet lekker in mijn ritme, op weg naar 5AB , een gebroken naar het water, veranderde ik mijn plan van aanrijden. Dat had ik achteraf niet moeten doen want hierdoor schoot Evano langs hindernis 5B….. Een echte ruiterfout, ik baalde enorm, jammer dat het precies op deze wedstrijd moet gebeuren. Met de gedachte dat ik dus altijd bij mijn plan moet blijven reden we cross verder foutloos uit. Op de 2ehelft van de cross waren er minder bochten en kwam ik er pas echt goed in.

 

Evano kwam super fit uit de cross, omdat het zo warm was hebben we hem extra goed moeten koelen. Lisette , Fleur en Hilde kwamen me aanmoedigen en hielpen ook super goed met het naverzorgen. Na het verzorgen hebben we alles ingepakt en zijn we naar huis gegaan waar Evano nog lekker in de wei mocht en daarna heb ik zijn benen nog eens goed gekoeld. Vandaag (zondag) heeft hij een welverdiende rustdag en gaan we kijken wat de volgende wedstrijden worden.

Super bedankt aan alle collega’s thuis die het mogelijk maken dat ik op wedstrijd kan!!

Nu eerst nog een week ponykamp en daarna een week op vakantie!