3e plaats voor Evano in Ede

‘Wauw’ is het gevoel dat het weekend het beste omschrijft. Evano liep naar een mooie 3e plaats in de klasse M tijdens SGW Ede-Putten. Op zaterdag was de dressuur en het springen in Putten waar we ook een stal hadden gehuurd en bleven overnachten met de veewagen. De dressuur stond om 09.33 uur op de planning dus dat was vroeg opstaan en vertrekken uit Bavel. Eenmaal in Putten aangekomen kon Evano meteen op stal en hebben we alles geinstalleerd en Evano klaar gemaakt voor de dressuur. Hij liep wederom een fijne en constante proef wat goed was voor een 2e plaats met maar 0,2 strafpunten achterstand op de nummer 1. Daarna op stal afzadelen en klaar maken voor het springen, de ring was open van 8 tot 12 dus daartussen mocht je gaan wanneer je wilde. Evano gaat echt steeds beter springen , alleen na 9 liet ik hem iets te veel doorlopen en kregen we een balk op 10 omdat hij iets te vlak sprong.

Op zaterdagmiddag konden we gelukkig de auto van Yolanda lenen om de cross te gaan lopen in Ede, dus dat was super lief. Er stond een vriendelijk gebouwde cross met o.a. smalletjes, een coffin, 2 water combinaties en 2 schuine heggen achter elkaar.  Genoeg uitdaging dus maar ik wist dat Evano er klaar voor was, we hadden afgelopen maandag nog een cross training bij Martin Lips, waar hij ook weer super aanpakte!
Zaterdag avond heb ik Evano nog gepoetst en met hem gestapt en daarna kwamen Anouk en Robin gezellig bij ons eten. En natuurlijk op tijd naar bed want zondag moesten we allemaal weer vroeg op.

Zondag ochtend zijn we om 06:30 uur met de veewagen vertrokken naar Ede. Ik heb meteen de cross nog een keer gelopen, gemeten, en een plan gemaakt.  Daarna Evano klaar gemaakt en om 09:43 mochten we van start. We hadden meteen een fijn ritme en liepen qua tijd mooi op schema. Evano is echt een droompaard in de cross, hij denkt zo goed mee en heeft echt de voorwaartse ‘flow’. Na de eerste waterbak werden we opgehouden omdat 2 combinaties voor mij iemand een hindernis omver had gesprongen. Dat is even vervelend omdat je dan uit je ritme en focus bent maar na 5 minuutjes stappen en draven mochten we weer verder. Gelukkig weer fijn van start kunnen gaan en de cross foutloos binnen de tijd afgerond. Het voelde echt super!!! In totaal was deze prestatie dus goed voor een 3e plaats. Het was een super fijne wedstrijd en het was gelukkig niet te warm.
Bij thuiskomst mocht Evano lekker rollen in de 1e manege, heb ik hem verzorgd en gekoeld en mocht hij nog lekker welverdiend een paar uur in de wei.

Op 3 juni werden we 1e tijdens de dressuur wedstrijd van R.V. Wolflsaar in de klasse L2 met 17,5 punten voorsprong. En op 9 juni liep Evano naar een 7e plaats in het L springen in Roosendaal. Op 15 juli staat er weer een dressuur wedstrijd op mijn thuisbasis de Roosberg op de planning en maken we ons M1 debuut.

 

De foto staan helaas niet op de goede volgorde… De eerste 3 zijn van de moffin en gemaakt door Shannon Kramer, de rest heeft mama gemaakt.

Mijn nichtje Louise was gezellig komen kijken

Bij thuis komst lekker even rollen!