Prachtig Oud Karspel

Afgelopen weekend stond de eventing wedstrijd in Oud Karspel op manege Beukers op het programma. De wedstrijd was op zaterdag maar omdat het 170 km rijden was en Pien al om 09:15 uur moest dressuren en daarvoor ook nog de cross moest lopen zijn we op vrijdag vertrokken.  We zijn vrijdag mooi na de avond spits vetrokken en kwamen rond 21:15 uur aan. Toen meteen alles geïnstalleerd, even met Evano gestapt en hem op stal gezet. Het was gelukkig nog net niet donker dus konden we de cross nog lopen. Een prachtig gebouwde cross met mooie maar uitdagende hindernissen. Het was al meteen aanpakken vanaf hindernis 3AB wat 2 hoge opsprongen waren, 4 een boom de heuvel af en meteen door naar 5 een smalle hindernis op een paar galopsprongen na de heuvel. Er zaten 2 water combinaties in het parcours, wat een goede oefening was voor Evano. De cross was een echte graadmeter om te zien hoe je er voor stond.

Zaterdag liep Evano een super dressuurproef wat een eerste plaats opleverde in de tussenstand. De dressuur lessen bij Margaret de Geus hebben dus hun vruchten afgeworpen! Na de dressuur meteen nog een keer de cross gelopen en een goed plan gemaakt. In een (pittige) cross moet je altijd zeker van je zaak zijn en niet twijfelen! Daarna hebben we Evano klaar gemaakt voor het springen en de cross. Het springen ging goed, met 1 balk op hindernis 7. Na het springen door naar de veterinaire keuring. Evano was gelukkig fit to compete met een hartslag van 60.  De cross verliep geweldig, Evano pakte alle hindernissen goed aan. Omdat de bodem erg hard was heeft Pien niet hard gereden. Natuurlijk wil je het liefst je 1e plaats vasthouden maar het dierenwelzijn staat voor op. Dus er voor gekozen om niet binnen de tijd te rijden maar Evano te sparen. Dit leverde in totaal een mooie 8e plaats op in de eind uitslag. Het was echt kicken om zo’n fijne cross te rijden.

De dag na de wedstrijd was Evano gelukkig super fit. Op 8 juni heeft Pien springwedstrijd in Roosendaal en de volgende eventing wedstrijd staat gepland op 16/17 juni in Ede-Putten.

 

Hindernis 3B

Hindernis 5

Hindernis 7B, het water uit

De punt hindernis 9

Bij thuiskomst mocht Evano nog wel verdiend in de wei. 

De verzorging na een cross is super belangrijk. Vooral de pezen moet goed gekoeld worden. Hier staat Evano aan het koel apparaat.

The Day After kregen we deze prachtige foto van Joyce Kolfschoten, super bedankt !!!!!